• Welcome to MX Bikes Official Forum. Please login or sign up.
 
May 22, 2019, 04:52:27 pm

News:

MX Bikes beta10c available! :)


Stuck on the "Syncing" screen when try to join OEM servers

Started by wanderleis, July 03, 2018, 09:18:36 pm

Previous topic - Next topic

wanderleis

Hi,

Does anyone has this issue , i mean i can't join Oem servers every time i try  the game stuck on the "syncing" screen .

Yesterday it was very random but after many  tries, i succeded to join servers as Unadilla , Redbud maybe one time .

So today i made a clean install  and after tried during 2 hours i still can't join OEM servers .

Stock bikes servers  works very well , i can host a server with OEM bikes and offline Oem bikes work too.

I don't know  what it could be the problem.

Honestly before write this post i tried many things because i use to intall mods on Gp bikes also.

But now even with a clean install i can't connect to an OEM  Server and the game doesn't crash , so i'm a little bit lost.

PizzaChet

Quote from: YodaIf no mistake have you made, yet losing you are ... a different game you should play.

Alex

i also get stuck on syncing for oem servers.  i let it sit for over 30 minutes the other night and nothing happened. stock ones work though.

iNsane | WeekendWarriors

That's weird. I installed the OEM b8 package just yesterday on my PC and on my servers and it works flawless. I can connect to teeds' OEM Server without any problems so far.


Your place for MX Bikes mods -> here

teeds

The servers running the OEM bikes are divided by class so that will cut down the potential load. You guys that are having problems, what are your system specs?
"Damn dirt bikers!" - Bubba

Asdrael

I am wondering if it doesn't have to do with paints. It took ages for me too the first time, afterwards it was just fine...
Donate to me -> feed my coffee addiction -> get more mods!
OEM bikes pack
MXBikes Discord

Alex

i can connect to the non OEM servers fine in less than a minute and today i let it sit on syncing for over an hour for an OEM server and still nothing  :'(

loinen


wanderleis

Quote from: teeds on July 04, 2018, 11:02:02 am
The servers running the OEM bikes are divided by class so that will cut down the potential load. You guys that are having problems, what are your system specs?


Hi Teeds ,

to answer your question:

Intel Pentium B950 2.10 GHz
8 Go ram and a Geforce 610M 2 GB .


teeds

Here's something to try as test, I've removed all the OEM bikes from the MXBikes b8 2 MOD server bar the YZF 250F, see if any of you can join that now?
"Damn dirt bikers!" - Bubba

teeds

OK so done some testing with wanderleis and so far the best we could get working was with 4 OEM bikes. But for it to work he had to remove all other bikes from his bikes folder. So the server "MXBikes b8 2 MOD" only has the OEM KX250F, CRF250R, RMZ250 and the YZ250F bikes loaded and he can join ok, hopefully it'll be the same for others.
"Damn dirt bikers!" - Bubba

wanderleis

Quote from: teeds on July 05, 2018, 12:02:12 am
OK so done some testing with wanderleis and so far the best we could get working was with 4 OEM bikes. But for it to work he had to remove all other bikes from his bikes folder. So the server "MXBikes b8 2 MOD" only has the OEM KX250F, CRF250R, RMZ250 and the YZ250F bikes loaded and he can join ok, hopefully it'll be the same for others.


Thanks Teeds i appreciated.
after we made this  test i continued to try other stuff and  finally i was able to join  the oem mx1 server with the archview track without problems and your unadilla server with all the oem bikes what it failed first time we tried.

i found that it works with the oem bikes unpacked but not in .PKZ .... It's odd.
But currently still cannot join your oem server with the redbud track.

Alex


PizzaChet

Could someone post a list of what works and what doesn't please, or maybe create a new OEM pack that works. It's just so tantalizing to have all the content but not be able to join.
Quote from: YodaIf no mistake have you made, yet losing you are ... a different game you should play.

Asdrael

The OEM pack "works", plenty of people use it just fine. They are already unpacked, there is no pkz in the zip I released. I had the same problems, deleted my setups and bikes,put them fresh back in, and even though the first server connection took ages it now works just fine. There might be an issue with losing too many models on low end computers, or work bike paints being distributed wierdly.

Honestly I would prefer being the one guilty of messing up something but it doesn't seem to be the case.
Donate to me -> feed my coffee addiction -> get more mods!
OEM bikes pack
MXBikes Discord